Demir Çelik

Demir Çelik Halatlar

 

Çelik halatlar, enerji üretimi ve iletimi, madencilik, inşaat, petrol ve gaz sondajı, denizcilik operasyonları ve otomotiv endüstrisi dahil olmak üzere birçok endüstride kullanılmaktadır. Çelik tel halat, bir halat oluşturmak için birlikte bükülmüş çelik tellerden yapılmıştır. Muazzam yükler taşıyabilen yüksek mukavemetli bir kablodur.

Çelik tel halatlar, enerji üretimi ve iletimi, madencilik, inşaat, petrol ve gaz sondajı, denizcilik operasyonları ve otomotiv endüstrisi dahil olmak üzere birçok endüstride kullanılmaktadır. En yaygın çelik tel halat türü, galvanizli çelik tel halattır. Bu tip çelik tel halat, korozyona karşı koruma için çinko kaplı yüksek karbonlu çelik telden yapılmıştır.

Galvanizli çelik tel halat, tek bir iplik oluşturmak için birlikte bükülmüş birkaç tel parçasından oluştuğu çok telli formda veya hiç teli olmayan kesintisiz bir tel uzunluğundan oluştuğu katı formda mevcuttur. Ekstra güç veya aşınma direnci için gerekirse çift örgü veya üçlü örgü olarak da yapılabilir. Çelik tel halatlar tek örgülü olarak da mevcuttur.

Demir Çelik Halat Üretimi

 

Çelik halatlar, daha büyük ve daha güçlü bir set oluşturmak için birlikte bükülmüş, örülmüş veya örgülü bir grup lif için genel bir terimdir. İpler tarih öncesi çağlardan beri nesneleri bağlamak ve bağlamak için kullanılmıştır. Kenevir, bambu, jüt ve hindistancevizi kabuğu gibi bitkilerden ve ipekböceği kozası gibi hayvansal kaynaklardan elde edilen lifler genellikle çeşitli kalınlıklarda ve güçlerde ipler halinde bükülür. Ancak çelik halatlar çok daha nitelikli ve mukavemeti güçlü malzemelerden üretilmektedir. Günümüzde çelik halatların üst seviyede bir kullanım özelliğine sahip oldukları bilinmektedir.

Çelik halatlar; tel halatların bir araya getirilerek tek bir tel veya kablo halinde bükülmesiyle üretilir. Bu işlem, çok telli şeritler veya kablolar üretmek için birkaç kez tekrarlanabilir. Tel halatlar, ağırlığın birden fazla hat tarafından desteklenmesi gereken veya her hattın kendi yükünü taşıması gereken arma uygulamalarında yaygın olarak kullanılır. Tam da bu noktada demir çelik üretimi söz konusu olduğu zaman karşımıza ileri teknolojilerle desteklenen halatlar karşımıza çıkmaktadır. Bu aşamada çelik halatların diğer halatlara göre daha sağlam olduklarını ifade edebiliriz.

Çelik Halatların Farkı Nedir?

 

Halatlar, nesneleri veya insanları bağlamak veya sabitlemek için kullanılan bir iplik, kordon, tel veya sicim uzunluğudur. Halatların nesneleri birbirine bağlama, kaldırma ve çekme, kaldırma ve indirme, eşyaları insan vücuduna sabitleme aracı olarak iniş ve tırmanma gibi çeşitli kullanımları vardır. Çelik halatlar söz konusu olduğu zaman karşımıza çok daha güçlü halatlar çıkmaktadır. Bu durumun doğal sonucu olarak son zamanlarda çelik halatların diğer halatlara nazaran çok daha fazla bir şekilde talep gördükleri bilinmektedir.

Çelik halatlar söz konusu olduğu zaman birbiriyle nitelikli bir şekilde etkileşim içerisinde yer alan tellerin bir araya gelmesiyle oluşmuş halatlar karşımıza çıkmaktadır. Temelden bir özden oluşan ve teller ve damalarla da desteklenen çelik halatların ana malzemesi çelik tellerdir. Çelik teller günümüz koşullarında yeni nesil çözümlerin merkezinde yer almaktadır. Tam da bu noktada firmamız; çelik halatların üretimi konusunda üst düzeyde bir çalışmaya imza atmaktadır.

Open chat